Brussel – Opwijk

Afgelopen zondag ging het VolkerWessels-Merckx Cycling Team met zes renners van start in Brussel- Opwijk. Max Kroonen, Robin Blummel, Timo de Jong, Jord Baak, Nick Brabander en Niels van Ekeren vertegenwoordigden het team in de eerste wedstrijd van de nieuwe beloften competitie. Om 5 over half 1 klonk het startschot in het Belgische Opwijk en volgde een neutralisatie van drie kilometer. De mannen waren, door de regenachtige weersomstandigheden, voorbereid op een erg hectische koers. Door de regen lagen de kasseien er glad bij, dit ondervond ook Jord. Na 7.7 kilometer volgde de eerste kasseienstrook, waar Jord de grip verloor en onderuit glee. Deze valpartij had ook zijn gevolgen voor het materiaal, Jord moest wisselen van fiets, gelukkig kon hij even later weer aan te sluiten bij het peloton. Ondertussen werd ook Nick slachtoffer van een valpartij. Hiermee was de pech voor het jonge team nog niet op, Timo ondervond al vroeg in de wedstrijd enige problemen, nadat hij besloot van fiets te wisselen kwam hij helaas niet meer terug in de voorste gelederen van de koers.

Robin kwam nooit echt lekker in de wedstrijd en moest na 100 kilometer koers het strijdtoneel verlaten. Niels en Max wisten zich na een hectische strijd over hellingen als de Varent, Eksterenberg, Morette en de Putberg, goed te plaatsen in de voorste gelederen. Na de laatste beklimming van de met kasseien geplaveide Putberg, brak de koers volledig open en vormden zich verschillende waaiers. Max Kroonen wist zich in de tweede waaier te positioneren en sprong later in de koers naar de eerste waaier toe. Hij kwam in het Belgische strijdtoneel als 35ste over de meet. Niels kwam na de Putberg in de derde waaier terecht en de koersleiding besloot deze groep 10 kilometer voor de finish uit koers te halen. Het jonge team, ploegleider Tim Lacroix, mechanieker Ard Jansen en verzorger Jo Claasssen beleefden een hectische dag. Met een berg nieuwe, waardevolle, ervaringen keerden de mannen huiswaarts.