Dorpenomloop Drenthe

Zaterdag 23 maart stond de Dorpenomloop Drenthe op het programma van het VolkerWessels-Merckx Cycling Team. Namens het team stonden Max Kroonen, Chiel Schulten, Gert-Jan Bosman, Nils Wolffenbuttel, Koen Paalman, Lennart Reijtenbagh, Nick Brabander en Jord Baak aan de start. Een koers over 172 kilometer met 4 kasseien stroken.

De koers begon met een neutralisatie van 4 kilometer. na 5 à 10 kilometer was de eerste valpartij voorin het peloton. Bij deze valpartij waren Koen en Chiel betrokken. Voor Koen had deze valpartij grote gevolgen. Hij moest met de ambulance afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Chiel kroop weer op de fiets en kwam sterk terug in het peloton. Jord moest door de valpartij van voorwiel wisselen. Gelukkig verder geen schade voor Jord en ook hij kwam weer terug in het peloton.

Op weg naar de bevoorrading begon het gedrang voor de kasseien stroken al een beetje op te spelen. Na ongeveer 100 kilometer was er een grote valpartij waarbij Max en Lennart betrokken waren.  Max moest van fiets wisselen, maar kon niet meer terugkeren in de voorste gelederen. Lennart had echter geen grote schade en kon zijn weg vervolgen. Helaas kwam ook Lennart niet meer terug in de voorste gelederen. Nils, Jord, Gert-Jan en Nick zaten voor de valpartij en waren weg met een grote groep. Deze groep ging op weg naar de eerste strook van de dag.

In aanloop naar de eerste strook werd er gegroepeerd door de mannen. Ze kwamen allemaal zonder kleerscheuren over de eerste strook. Al heel snel bood de tweede strook van de dag zich aan. Na deze strook wisten de mannen zich weer te groeperen, op weg naar de derde en vierde strook. Op de vierde strook viel kwartje voor onze mannen niet de goede kant op, nadat de groep in tweeën brak. Gert-Jan was in de eerste groep vertegenwoordigd en Jord, Nils en Nick in de tweede groep. Gert-Jan kreeg een lekke band en moest de 1e groep verlaten. Na de wissel is Gert-Jan helaas niet meer vooraan teruggekeerd. Nils, Nick en Jord zetten met de overgebleven renners de achtervolging in gang op de eerste groep. Uiteindelijk kwamen ze in de laatste kilometers nog dicht op de eerste groep. Helaas niet dicht genoeg om het gat te dichten.

Nick was deze dag de beste man van de ploeg met een sprint naar de 31ste plek. Jord finishte op een 38ste plek, Nils als 46ste en Gert-Jan kwam in de derde groep als 68ste over de meet. De andere mannen van VolkerWessels-Merckx moesten helaas voortijdig de koers verlaten vanwege de gevolgen van de valpartijen deze dag. In het ziekenhuis bleek dat Koen geen botbreuken had. Helaas wel beschadigingen aan de zeenuwen in zijn arm. De arm zit momenteel in het gips om te rusten, hij hoopt snel hersteld te zijn.

Bekijk hieronder een video met de samenvatting van de koers: