Grote Omloop van de Veenkoloniën

Afgelopen zaterdag stond de 32e Grote Omloop van de Veenkoloniën op het programma. Namens het VolkerWessels-Merckx Cycling team stonden Nick Brabander, Niels van Ekeren, Robin Blummel, Nils Wolffenbuttel en Timo de Jong aan de start. De Grote Omloop van de Veenkoloniën was, net als afgelopen jaren, de eerste wedstrijd van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie voor mannen. De eerste kilometers van de klassieker verliepen erg nerveus. De mannen van VolkerWessels-Merckx waren daarom attent aanwezig in de voorste gelederen. Ze probeerden een aantal keer de koers open te breken, door het op de kant te gooien, maar helaas stond er genoeg niet genoeg wind.

Halfweg koers wisten 18 mannen te ontsnappen uit het peloton. In deze kopgroep waren drie renners van VolkerWessels-Merckx vertegenwoordigd: Robin Blummel, Nils Wolffenbuttel en Timo de Jong. Na een aantal kilometer in de aanval kwam het peloton weer aansluiten bij de koplopers. Kort daarna reden er 8 mannen weg, waaronder niemand van het VolkerWessels-Merckx Cycling team. De mannen namen daarom het initiatief om het gat te dichten.  Op 11 kilometer van de finish trok Timo de Jong in de aanval. Hij wist, samen met 2 vluchtgenoten, aan te sluiten bij de acht koplopers. In de sprint van de kopgroep werd Timo vierde. In de pelotonsprint vanaf plek 12 eindigde Robin op een 14de plek, Nick op en 25ste plek, Nils op een 56ste plek en Niels op een 62ste plek. Het was een leerzame dag voor de mannen van VolkerWessels-Merkx. De ploeg staat, na de eerste wedstrijd, tweede in het Nederlandse Loterij Clubcompetitie klassement.