Ronde van Groningen

Op 2 maart reisde het VolkerWessels-Merckx Cycling Team met vertrouwen af naar de de kop van Nederland. Namens het team stonden er 7 renners aan het vertrek: Gert-Jan Bosman, Roch├ęz Harbers, Lorenzo Harbers, Chiel Schulten, Koen Paalman, Ruben Buitendijk en Lennart Reijtenbagh. De wind stond gunstig voor een oer-Hollandse waaierkoers. Met 172km voor de boeg en een sterk deelnemersveld, stonden alle renners bij de start op scherp. Uiteindelijk kwamen de voorspellingen uit en was het direct koers vanaf de eerste kilometers. De snelheid schoot omhoog en het peloton werd door een aantal sterke renners op een lang lint getrokken. Door de flinke wind ontstonden er verschillende waaiers. Gert-Jan, Chiel , Koen en Lennart waren goed vertegenwoordigd in de eerste gelederen.

Halfweg koers is er een samensmelting van de eerste twee groepen, met daarbij Gert-Jan Bosman en Chiel Schulten. Er ontstaat een nieuwe kopgroep waarin de alerte Gert-Jan vertegenwoordigd is. De achtervolgende groep splitst zich ondertussen in twee 2 groepen, deze groepen komen even later weer samen. Chiel overleeft deze slag en is hier nog steeds vertegenwoordigd. De andere renners van het VolkerWessels-Merckx Cycling Team moesten de koers helaas vroegtijdig verlaten. Gert-Jan reed een uitstekende finale en eindigde tussen het sterke startveld op een 10e plek. Ook Chiel sprinte in naar een nette 39ste plek in het overgebleven peloton, uiteindelijk haalden 59 renners de finish.

Zie hieronder de samenvatting van Dagblad van het Noorden: